Poprzedni wpisKolejny wpis
Cześć i czołem !
Czasami pytacie o warsztaty od strony technicznej. Chętnie opowiemy co kryje się za ceną i wspólnym gotowaniem w Atutach
Musicie wiedzieć, że warsztaty kulinarne u nas, to coś więcej niż nauka gotowania. To kilka godzin danych sobie na odpoczynek, oddech od codzienności, chwile wytchnienia od dzieci i luz, że po gotowaniu nie trzeba sprzątać. To życiowy balans w biegu wydarzeń wypchanym po brzegi obowiązkami. Ale też przypomnienie, że jedzenie wcale nie musi być nudne i skomplikowane do przyrządzenia.
Przede wszystkim, decydując się na warsztat w Atutach, kupujesz nie tylko naukę gotowania, ale też kompleksową usługę, w której przychodzisz na „gotowe”. Ty tylko miło spędzasz czas na wspólnym gotowaniu, zjadasz pyszne jedzenie i wracasz z szamką na wynos do czyściutkiego domu. Zostawiając cały bałagan w naszym studiu kulinarnym
Często w opiniach jakie nam wystawiacie po warsztacie przewijają się określenia takie jak:
„bardzo przyjazna atmosfera”
„miły i profesjonalny personel”
„przesympatyczni prowadzący”
„bardzo dobre miejsce na spędzenie wieczoru przy garach”
„fajna forma spędzenia czasu”
„świetnie wyposażone studio”
Sam* widzisz, że to coś więcej niż tylko gotowanie.
Bardzo duży nacisk kładziemy na naszych prowadzących. Wybieramy tylko najlepszych z najlepszych szefów kuchni Twoich ulubionych restauracji w naszych rodzinnych stronach. Mistrzyni wina i chleba Ewelina Łapińska. Nieco starszy już kucharz młodego pokolenia Bartosz Łukaszewicz. Ekspertka do spraw kryzysowych Ewa Bałdyś czy najsłodsza dziewczyna w mieście Karolina Kuzioła ze Słodko. Ściągając kogoś z zewnątrz, staramy się żeby były to twarze znane Wam z porannych śniadaniówek ( jak np. Jakub Steuermark czy Jerzy Nogal ) albo osoby, które wyrosły w kulturze danej kuchni. Tak jak np. nasz cudowny Tapi Sharma ( Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, jak samo lubi o sobie mówić ), Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie czy pochodzący z Batumi Gagik Grigoryan. A to dopiero wierzchołek góry lodowej utalentowanych kucharzy, którzy Cię nauczą gotować same pyszności.
Stawiamy na zacieśnianie więzi i budowanie relacji między ludźmi. Dlatego nasza wielka wyspa posiada 4 stanowiska do gotowania, przy których wspólnie gotujecie i rozmawiacie w grupach po 4 osoby. Każdy na wejściu dostaje plakietkę z imieniem dla łatwiejszego kontaktu z resztą grupy.
Lubimy doświadczać życia empirycznie i takie też są nasze warsztaty kulinarne. Dokładamy wielu starań żebyś podczas warsztatu, razem z grupą, samodzielnie przygotował* całe menu, które później wspólnie zjecie. Nasze warsztaty, to nie solowe pokazy kulinarne szefów kuchni. To Twoje doświadczenia i smaki, które zabierasz później do domu i dzielisz się nimi z bliskimi.
W cenę warsztatu kulinarnego w Atutach wliczone są:
– czas i wiedza szefa kuchni;
– najlepszej jakości półprodukty;
– lokal z pełną infrastrukturą;
– każdy z uczestników na czas warsztatów otrzyma fartuch kucharski oraz wszystko co niezbędne do przygotowania posiłku;
– skrypt z przepisami ( który zabierasz do domu ) oraz ołówek do pisania własnych notatek;
– wino do gotowania i sączenia w trakcie warsztatu (18+ ) .
Do picia podajemy też wodę ze świeżymi owocami i ogórkiem oraz aromatyczną kawę i herbatę.
W trakcie warsztatu, szef kuchni najpierw opowiada Ci o tym jak przyrządzić daną potrawę. Pokazuje krok po kroku cały proces a następnie, razem ze swoją grupą, gotujesz na swoim stanowisku. Stawiamy na to żebyś jak najwięcej rzeczy robił* sam*. W końcu większość z nas, najszybciej uczy się przez doświadczanie Po przygotowaniu dania, jest chwila przerwy na wspólną degustację przy stole. Wymianę spostrzeżeń, kilka żartów i łyków wina Następnie powtarzasz to samo z kolejnym daniem :)Wszystkim się zajmiemy i damy Ci przestrzeń na dobry czas, pyszne jedzenie i kulinarne wycieczki w najdalsze zakątki świata.
Ty musisz zabrać ze sobą tylko dobry humor, wygodne buty i pojemnik na szamkę na wynos
Twoje zdrówko !
Do zobaczenia na warsztatach !
P.s. Jeśli jesteś ciekaw jak wyglądają nasze warsztaty w praktyce, zajrzyj na nasz IG @atuty_studio_kulinarne . Tam bardzo często pokazujemy backstage z warsztatów w postaci filmów i zdjęć